Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

FOTO/ Pishinat-tarracë në Pamukkale të Turqisë, një mrekulli e natyrës

Pishinat-tarracë, të bukura dhe të çuditshme të Pamukkales, janë vlerësuar për më shumë se dy shekuj e megjithatë ende mbeten një nga mrekullitë më pak të njohura në botë.

Mijëra vjet më parë tërmetet, që janë të shpeshta në Turqi, krijuan thyerje që bënë që stinët e nxehta ta bënin ujin të pasur me karbonat kalciumi.

Ndërkohë që uji u tha, materiali u kondensua dhe formoi terraca shtresë pas shtrese dhe ngadalë ndërtoi muret në të njëjtën mënyrë si një stalaktil ndërtohet në shpellë.

Mesa duket Pamuklale do të thotë Kështjellë Pambuku, por greko – romakët ndërtuan një qytet mbi të të quajtur Heirapolis që do të thotë Qyteti i Shenjtë.

Ata e njohën atë si një vend të rrallë dhe të rëndësishëm duke ia atribuar fuqitë shëruese ujërave të bardhë termal. Pamukkale është një sit i Trashëgimisë Kulturore i mbrojtur nga UNESKO. Vizitohet nga shumë turist që vijnë nga mbarë bota.

(el.sp/BalkanWeb)loading...

Komente ( 1 )

KOMENTO

*E-mail nuk do te publikohet.
Komenti juaj do publikohet brënda 3 orëve , nëse përdorni fjalor ofendues , komenti nuk do të publikohet nga moderatori .


Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.