Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

Nga: Dr. Mirela Oktrova Lajmet e ditëve të fundit për zbulime rrjetesh prostitucioni, që veprojnë në qendër të Tiranës, ka kohë që s’përbëjnë më sensacion. Ekzistenca e dukurisë nuk përbën më lajm, po vetëm konfliktet e aty-këtushme të autoriteteve me të. Po ndonëse gjatë pranë dukurisë, ne si shoqëri...

Nga: Dr. Valbona Nathanaili Fillimisht duhet të theksojmë se nga viti 1990 dhe deri më sot, mënyrat dhe kërkesat për pranimin e kandidatëve për studentë në institucionet e arsimit të lartë, në Shqipëri, kanë ndryshuar disa herë, duke kaluar nga një model në një tjetër, nga një përvojë në...

Nga: Besim Ndregjoni Në fillim të muajt gusht ndodhesha me pushime në Pogradec, në qytetin e Mitrushit e të Lasgushit, ku perla e mrekullueshme hyjnore, liqeni, i jep këtij qyteti madhështinë e bukurinë natyrore me pamjen e magjishme që do ta kishte lakmi çdo krahinë apo qytet në botë....

Nga dr. Jorgji Kote Të dielën e datës 13 gusht 1961, në orën 01:54, pa pritur që të gdhihej, me qindra e mijëra forca ushtarake dhe policore gjermano-lindore filluan në fshehtësi të plotë ngritjen e Murit të Berlinit. Ndonëse është folur e shkruar aq shumë, edhe sot, 56 vjet...

Nga Mimoza Koçiu Kjo pyetje mundon këdo, që e ka sado pak për zemër funksionin bazik të opozitës si oponente e qeverisë, sidomos e një shumice tashmë arrogante, edhe në numra. Paradoksi i ministrave teknikë të Lulzim Bashës, të cilët pas humbjes së thellë më 25 qershor, po bëjnë...

Çfarë mund të ketë të përbashkët fizika bërthamore me diplomacinë? Në fillim, secili mendon absolutisht asgjë. Megjithatë, një ekip ndërkombëtar i historianëve dhe sociologëve, të kryesuar nga Shkolla e Matematikës Aplikative dhe Shkencave Natyrore të Universitetit Teknik Kombëtar të Athinës (NTUA), kanë provuar se shkenca dhe diplomacia bashkëjetojnë në...

Nga: Bekim SHEHU Vazhdimi i seancës konsistuese të Parlamentit të Kosovës për të enjten (10.08) duket se sërish do të dështojë. Koalicioni PAN paralajmëroi bojkotim të seancës. Subjektet politike parlamentare nuk po mund të merren vesh për vazhdimin e seancës konstituuese të Kuvendit të Kosovës të ndërprerë më 3...

Nga Valbona NATHANAILI Në vitin shkollor 2013-2014, numri total i teksteve mësimore që ofroheshin në sistemin parauniversitar shqiptar ka qenë më shumë se i frikshëm, afro 1074, ndërkohë që për çdo lëndë ofroheshin, mesatarisht, nga tetë deri në dymbëdhjetë tekste të ndryshme të autorëve të ndryshëm, pothuaj të gjithë...

Nga Fitnete GRUDA Platforma e bashkëqeverisjes me qytetarët parimisht zgjeron kufijtë e njohjes dhe mundësitë e zgjidhjes së problemeve. Nëse zbatohet në kohë dhe seriozisht, do të bëjë që qeveria të lëvizë bashkë me popullin. Në të kundërt, ajo do të mbetet vetëm në rangun e një vrulli për...

Nga Shaban MURATI Në diplomaci nuk është si në art ku mund ta duartrokasësh artistin sapo del në skenë dhe ende pa nisur të këndojë, me qëllim që ta inkurajosh. Ndaj kam frikë se do të keqkuptohen në Beograd duartrokitjet, që disa grupe politike dhe mediatike në Tiranë dhe...

Nga Bujar VANI Temperaturave të larta të kësaj vere të nxehtë afrikane që shqiptarët mezi po e përballojnë, këtyre ditëve iu “shtuan” edhe disa gradë të tjera artificiale, tashmë jo nga natyra por nga atmosfera mediatike. Dikush u kujtua të ngacmonte ndjesitë patriotike e patetike dhe të rriste tensionin...

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.