Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

UET-Press boton librin e Roger Scruton, filozofit më të famshëm anglez, që vjen nga katedrat universitare, dhe përfaqësuesi më i shquar i Filozofisë Analitike Promovimi i librit të filozofit më të famshëm anglez, Roger Scruton, “Filozofia moderne; nga Aristoteli te Filozofia Analitike” hapi siparin e vendimit të Universitetit Europian...

SHBA – Një shkrimtare dhe gazetare akuzon Bob Dylan për plagjiaturë. Legjenda e muzikës rock, në fjalimin e tij të pranimit të çmimit Nobel për Letërsinë në Suesi ka marrë pjesë të cituara nga romani “Moby Dick”. Andrea Pitzer, e cila ka analizuar fjalimin e rokerit për gazetën “Slate”,...

Biblioteka Kombëtare e Shqipërisë, në 190-vjetorin e lindjes së gjuhëtarit dhe përkthyesit Kostandin Kristoforidhi, fton publikun të njihet me editimin dixhital të veprës “Gjahu i malësorëvet”, tregimin e parë të prozës artistike shqipe, shkruar nga autori në dy dialektet e shqipes, gegnisht dhe toskërisht. Tregimi u botua mbas vdekjes...

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.