Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

MAQEDONI– Kuvendi i Maqedonisë ka shkarkuar nga detyra kryeprokurorin publik Marko Zvërlevski. Deputetët e Parlamentit me 64 vota pro dhe asnjë kundër votuan që Marko Zvërlevski të mos jetë më kryeprokuror i shtetit. Gjatë votimit, në Parlament nuk ishin prezentë deputetët e VMRO-DPMNE-së, pasi sepse sipas tyre shkarkimi i...

Diaspora shqiptare nga SHBA ka përkujtuar Qeverinë aktuale që të përmbush detyrimet ndaj shqiptarëve si popullata e dytë në Maqedoni dhe të mos luajë skenaret e zvarritjes së çështjeve që duhet përmbyllur njëherë e përgjithmonë. Me këtë rast reagimi vjen nga shoqata dhe aktivistë që një pjesë e tyre...

Në artikullin e së përditshmes “Frankfurter Allgemeine Zeitung” mbi debatin aktual në Serbi për më shumë realizëm ndaj çështjes së Kosovës, nënvizohet, se pas presidentit Vuçiç është ministri i Jashtëm serb, Ivica Daçiç, ai që hedh ide për Kosovën. “Serbia gjithmonë ka humbur përmes një politike jorealiste dhe utopike...

Ministri i jashtëm i Serbisë, Ivica Daçiç, njëherësh aleat kryesor i presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiç, ka sugjeruar kompromis për ta përfunduar konfliktin për Kosovën. Duket se Kosova do të jetë njëra nga çështjet kryesore në negociatat e Serbisë për pranim në Bashkimin Evropian. “Të gjithëve u duhet zgjidhja...

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.