Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

Serbia ka tërhequr tërë stafin diplomatik nga Shkupi, por duke mos dhënë detaje mbi këtë vendim. Ministria e Jashtme e Maqedonisë informoi se ka marrë një notë diplomatike nga ambasada serbe në Shkup, përmes së cilës është informuar se personeli i ambasadës është thirrur për konsulta në Beograd. Megjithatë...

MAQEDONI– Policia dhe Prokuroria Publike ende nuk e bejne te ditur nëse ka ndonjë rezultat nga kërkimi i vrasësit të biznesmenit të Strugës, ish-të dënuarit për organizim të postitucionit Dilaver Bojku–Leku. Nuk jepen as informacione zyrtar mbi arsyet e mundshme për vrasjen. Edhe pse opinioni pret që të dëgjojë...

MAQEDONI– Kuvendi i Maqedonisë ka shkarkuar nga detyra kryeprokurorin publik Marko Zvërlevski. Deputetët e Parlamentit me 64 vota pro dhe asnjë kundër votuan që Marko Zvërlevski të mos jetë më kryeprokuror i shtetit. Gjatë votimit, në Parlament nuk ishin prezentë deputetët e VMRO-DPMNE-së, pasi sepse sipas tyre shkarkimi i...

Diaspora shqiptare nga SHBA ka përkujtuar Qeverinë aktuale që të përmbush detyrimet ndaj shqiptarëve si popullata e dytë në Maqedoni dhe të mos luajë skenaret e zvarritjes së çështjeve që duhet përmbyllur njëherë e përgjithmonë. Me këtë rast reagimi vjen nga shoqata dhe aktivistë që një pjesë e tyre...

SHKUP– Kryeministri i Maqedonisë, Zoran Zaev, ka filluar përgatitjet e strategjisë për hetime financiare dhe konfiskim të pasurive të pajustifikuara të politikanëve të kriminalizuar. Përmes kësaj stategjie e cila është pjesë e planit qeveritar 3-6-9 do të ngushtohet laku për funksionarët dhe ish-funksionarët, të cilët kanë përvetësuar paratë e...

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.