Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

PARIS- Tregu i Inteligjencës Artificiale në sektorin e shëndetësisë është në një rritje spektakolare, i shtyrë gjithashtu nga gjigantët e “Silicon Valley” por edhe nga kompanitë startups. “Në vitin 2021 mund të arrijë vlerën e 6,6 miliardë dollarëve, kundrejt 634 milionë që ishte në vitin 2014”, vlerësoi kabineti “Frost...

Vite më parë dicka e tillë as imagjinohej dot, por sot një makineri e tillë është bërë pjesë e pandarë e jetës së kujtdo për shkak të kursimit të kohës dhe lehtësimit të procedurave. Njerëzit nuk presin më në radhë të gjata për të marrë paratë e tyre, sepse...

Truri është shumë më kompleks nga se mendohej, sipas një studimi të publikuar në revistën shkencore “Frontiers in Computational Neuroscience”, i realizuar falë projektit “Blue Brain” i krijuar në vitin 2015 me iniciativë të Universitetit Politeknik të Lozanës dhe të gjigantit amerikan të teknologjisë IBM. Kompleksiteti i trurit arrin...

A mund ta paramendoni veten duke u kthyer nga puna në shtëpi, ndërsa e parkoni makinën para shtëpisë tuaj që nuk shihet? Në ditët e sotme, gjithçka është e mundur. Për të gjithë njerëzit që janë të brengosur për shkatërrimin e ambientit, respektivisht ndikimin negativ që ka industria e...

GJERMANI- Endrju Eri ishte prekur nga një sëmundje e rendë e syve Stargardt, për shkak të të cilave pothuajse nuk kishte parë për njëzet vjet. Gjendja e tij ishte vlerësuar si “verbëri legale”, dmth. ai sheh, por ka shikimin tepër të mjegulluar, për shkak të të cilit nuk mund...

Shkencëtarët zbuluan planetin KELT-9b, e cila është e ngjashme me Jupiterin dhe ka temperaturë 4.600 kelvin (4.327 Celsius), që do të thotë se është për 1.200 kelvin më i ftohtë se Dielli. “KELT-9b e kemi zbuluar në vitin 2014 dhe na duhet mjaft kohë që përfundimisht të konfirmojmë nëse...

Aparaturat biometrike të veshura, si byzylykët, apo smartwatch, të afta për të ndjerë të rrahurat e zemrës, apo funksione të tjera vitale, shumë shpejt mund të përdoren edhe për makinën. TechSot thekson se në kombinim me sensorët dhe telekamerat në bord, mund të mbajnë nën kontroll kohën reale të...

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.