Turkish Airlines ka festuar plot 85 vite të sukseshme, por nuk mjaftohet me kaq pasi shumë risi do të vijnë në vijim për të krijuar kështu një “shtëpi të re” fluturimi edhe më komode.


Në festimin e 85 viteve të suksesshme, Turkish Airlines ka bërë me dije se tashmë do të ketë një pamje krejt të re, uniforma të reja të krijuara posaçërisht për ekuipazhin e kabinës së saj. Uniformat e reja do të fillojnë të përdoren pas hapjes së Aeroportit të Ri të Stambollit, “shtëpia e re” e linjës ajrore të flamurit.


E frymëzuar nga shumë elementë klasikë të dizajnit dhe kulturës turke, uniformat e reja përfshijnë modele tradicionale që gjenden në qelqe artizanale, qeramikë dhe kaligrafi me struktura bashkëkohore dhe detaje. Kjo risi kombinon forma dhe ngjyra të gjetura në Bosforin e Stambollit, duke simbolizuar energjinë e lehtë dhe dinamike që rrjedh përmes qytetit më dinamik të Turqisë, si një kryqëzim midis Lindjes dhe Perëndimit.


Linja ajrore globale, e cila fluturon në më shumë vende se çdo linjë tjetër, u bashkua me Haute Couturier Ettore Bilotta me qendër në Milano për të krijuar një dizajn dinamik të ri uniforme, që paraqet një epokë të re dhe identitetin e markës për flamurin kombëtar. Ngjyra vishnje dhe gri do të kombinojnë më së miri në këto uniforma koleksion ky që përfshin kapele, doreza, veshje, çanta dhe pajisje. Një tjetër aspekt kyç i projektit është se uniformat e kabinës, kabina, kuzhinierët e fluturimit dhe shërbimet tokësore do të modernizohen nën një qasje të vetme të dizajnimit për t’u ofruar pasagjerëve për të jetuar një eksperiencë të veçantë. Ndryshimet e reja nuk u konceptuan vetëm në konsultim me drejtuesit e modës dhe ekipin e  Turkish Airlines për ekuipazhin e kabinës, por u testuan rigorozisht në fluturimet e gjata.  M. İlker Aycı, Kryetari i Bordit dhe Komiteti Ekzekutiv i Turkish Airlines tha; “Turkish Airlines është gjithmonë i entuziazmuar për të bashkëpunuar me talente të tilla krijuese dhe dalluese të cilat përzierin dizajn elegant dhe praktik. Duke ruajtur elementet tradicionale të dizajnit dhe kulturës turke, uniformat tona të reja janë profesionale dhe qëndrojnë të vërteta në një kulturë të mikpritjes, ashtu si ajrore jonë “.

Ettore Billotta, dizajnerja e modës që qëndronte pas uniformave tha: “Kur fillova të dizajnoja për Turkish Airlines, gjëja e parë që më frymëzonte ishte Stambolli. Ky qytet ka qenë një tenxhere shkrirëse për artin dhe qytetërimin për shekuj me radhë dhe ka një pasuri të rrallë si një trashëgimi e përbashkët e shumë kulturave. Doja të sjellja elemente nga kaligrafi tradicionale dhe mozaikë së bashku me interpretimet e reja të motiveve turke, të cilat theksojnë linjat moderne, si foulards dhe lidhjet për të pasqyruar një kontrast dhe dualitet “.

Për të nisur pamjen e re, transportuesi kombëtar u bashkua me fotograf dhe artist të njohur britanik, Miles Aldridge, për të xhiruar koleksionin e ri të uniformës së kabinës së Turkish Airlines në pikat unike të Stambollit.

Të pasura me kulturë dhe histori, dhe me ngjyra dhe cilësi, Stambolli, që përfshin dy kontinente, siguroi një sfond mahnitës në uniformat. Duke u bazuar në aftësinë e tij për të kombinuar një qasje të përpiktë dhe një dhunti të rrallë për dramën dhe për narrativën, Miles Aldridge shtyu koleksionin duke përdorur qytetin për të krijuar një përzgjedhje imazhe të ndritshme dhe të dallueshme, të gatshme për fillimin e uniformave.

Një moment që ndodh vetëm që të përputhet me linjat ajrore të 85-vjetorit. “Unë isha me të vërtetë i frymëzuar kur pashë uniformat kur po ktheheshin në një epokë të artë të modës couture nga vitet 1950, por me një kthesë shumë bashkëkohore. Përsëri, është shumë e ngjashme me punën time që gjithmonë ka referuar të kaluarën, por shumë duke qenë në ditët e sotme. ”