Nënë Tereza ka lindur më 26 gusht 1910 në Shkup të Shqipërisë.


Kështu shkruan dokumenti zyrtar i Vatikanit i shpërndarë ditën e sotme, në ceremoninë e Shenjtërimit të Nënë Terezës.


Ky dokument ka ngjallur debate dhe reagime të ashpra në Maqedoni, duke u shprehur se akti është skandaloz dhe se duhet përmirësuar.


Sipas mediave maqedonase edhe pas shenjtërimit pasi u bë Shën Tereza, dokumentet konfirmonin vendlindjen Shkup, Shqipëri.

nena-terz-640x359