SERBI

Veprimet e fundit të Qeverisë së Kosovës në raport me Serbinë, ministri i jashtëm serb Ivica Daçiç i sheh si presion ndaj Serbisë për të njohur Kosovën, por mbetet të shohim se si do ta zgjidh këtë çështje bashkësia ndërkombëtare.


Këto komente shefi i diplomacisë serbe i ka bërë sot duke iu drejtuar Kuvendit të Forumit të Gruas të Partisë Socialiste të Serbisë, parti kjo të cilën e udhëheq Daçiç, raporton media serbe Beta.


“Dëshiroj të shoh se si komuniteti ndërkombëtar do ta zgjodh tani çështjen e Kosovës dhe të  këtyre taksave. Ata i krijuan, ata le t’i zgjidhin tani. Tani ata [Qeveria e Kosovës] nuk duan të dëgjojnë, dhe kur dikush nuk dëgjon, atëherë dihet çka meriton”,  tha Daçiç në Krushevc, duke iu drejtuar grave të partisë s tij, përcjell Telegrafi.


Ai përsëriti se socialistët kurrë nuk do ta njohin pavarësinë e Kosovës dhe se për këtë nuk mund t’i detyrojë askush.

“Ky  në fakt është presioni që ne e njohim Kosovën. Ky është presioni që të thuhet e situata është e pashpresë,  dhe ne duhet ta njohim Kosovën. Atyre po ju  shkon keq, asnjë qëllimi i tyre nuk është realizuar”, ka thënë Daçiç.

Ai tha se qëllimi i Serbisë nuk është që të shkaktojë probleme Kosovën, por për të zhvillojë dialog, që të dihet se çështja e Kosovës nuk është zgjidhur dhe se “në saje të kësaj qeverie, ndër të tjera edhe partisë tonë, çështja e Kosovës përsëri u kthye në rendin e ditës”.

(BalkanWeb)