SHBA


Dy gra trans-gjinore me ngjyrë u vranë gjatë fundjavës në Dallas dhe Filadelfia. Një i dyshuar u arrestua në lidhje me këto vrasje.


Muhlaysia Booker dhe Michelle Washington u vranë në një distancë kohore jo më tepër se 24 orë ndaras me njëra-tjetrën. Avokatët e të Drejtave të Njeriut thanë se krimet ndaj njerëzve të shtresave të margjinalizuara të shoqërisë janë një problem në SHBA dhe në botë, raportojnë mediat e huaja.


Njëra prej trans-gjinoreve u qëllua disa herë me thikë, derisa ndërroi jetë.

(d.xh/Balkanweb)