Prodhuesi amerikan Ford, njoftoi sot tërheqjen e rreth 1,3 milionë automjeteve, ku shumica janë në Amerikën e Veriut.


“Ford” tërhoqi rreth 1,2 milionë modele “Explorer” të prodhuara mes vitit 22010 dhe 2017, për probleme me amortizatorët e pasmë.


Kompania kë thërritur gjithashtu rreth 123 kamionë “F-150”, për shkak të një problemi tek marshi.


Ka pasur gjithashtu një thërritje edhe për disa qindra modele “Ford Econoline” për shkak të një defekti në motor.