Gjermania njoftoi sot krijimin e një agjencie të re që do të shqyrtojë sigurinë kibernetike në mënyrë që t’i japë fund varësisë së teknologjive digjitale nga SHBA, Kina dhe vende të tjera.


Ministri i Brendshëm gjerman, Horst Zehofer tha sot se Gjermania ka nevojë për mënyra të reja për t’u bërë “lojtari kryesor” në fushën e sigurisë kibernetike.