GJERMANI- Kancelarja gjermane, Angela Merkel, dhe guvernatorët e 16 shteteve të Gjermanisë, janë pajtuar për masat, që kanë për qëllim kufizimin e fluksit të migrantëve, ku përfshihet edhe shpallja e tri vendeve ballkanike, si shtete “të sigurta” të origjinës, dhe zvogëlimi i pagesave me para të gatshme për migrantët, që posa kanë arritur, raporton agjencia e lajmeve AP.


Zonja Merkel tha mbrëmë se Shqipëria, Kosova dhe Mali i Zi, do të shpallen vende të sigurta, në kuadër të përpjekjeve për uljen e fluksit të njerëzve nga këto vende, që tashmë kanë arritur. Rrjedhimisht, azilkërkuesit nga këto vende mund të dëbohen dhe të kthehen në shtetet e tyre.


Qeveria federale e Gjermanisë ka premtuar ta bartë barrën më të madhe të fluksit të migrantëve, duke i ndihmuar autoritetet shtetërore dhe komunale.


(m.k/BalkanWeb)

Etiketa: