Pothuajse 1 mijë të huaj u kthyen në vendet e tyre në muajin qershor. Më shumë se gjysma e tyre ishin shqiptarë, pasuar nga irakianë e pakistanezë, shkruan “Protothema”. Sipas burimeve zyrtare të Policisë greke, nga 984 deklarime policore të personave të cilësuar të paligjshëm dhe të deportuar nga Greqia drejt vendeve të tyre.


protothema


Në kurriz të këtyre vendeve të treta kanë qenë kthimet prapa dhe vendimet e dëbimit për hyrje të paligjshme në vendin tonë të personave të dëbuar, shkruan “Protothema”.


Numri më i madh i të kthyerve janë shqiptarë, 463 persona, irakianë 154, pakistanezë 115, gjeorgjianë 62, turq 39, algjerianë 21 dhe iranianë 16 persona të kthyer.

(BalkanWeb)