Të kalosh rrugën e diplomacisë me administratën e Trump, nuk është e mundur. Kështu pretendon presidenti iranian Hassan Rohani, duke shpjeguar se është për dialog dhe diplomaci, por në rrethanat aktuale nuk është e pranueshme sepse situata nuk është  e dhenë për dialog dhe zgjidhja e vetme është rezistenca kundrejt SHBA-së.


Asnjë lëvizje ushtarake-Duke sulmuar SHBA-në për luftën ekonomike  ndaj Iranit, Rohani është shprehur se nuk do jetë Teherani ai që do bëjë lëvizjen e parë ushtarake.


Fuqi më të plota për qeverinë iraniane-Nëse do kishim dalë nga Jcpa (marrëveshja nukleare e 2015) e ndjekur nga akte provokatore të SHBA, atëherë SHBA dhe OKB dhe pjesa më e madhe e botës do të vendoste sanksione ndaj nesh, ka shtuar presidenti iranian.


(Balkan Web)