ITALI


Nëntë anëtarë të rrjetit mafioz “Ndragheta” në Cantu, Como, Itali morën secili dënime të ndryshme, që gjithsej shkojnë më shumë se 1 shekulli burgim. Prokurorja e çështjes Sara Ombra ka kërkuar në Shkallën e Parë 113 vjet burg për mafiozët e dyshuar.


I akuzuari kryesor, Giuseppe Morabito, një person me lidhje të afërta dhe familjare mafioze, mori dënimin më të rëndë me 18 vjet heqje lirie si dhe 12 mijë euro gjobë. Anëtarët e tjerë morën dënime nga 16 vjet burg deri më të ulëta, shkruan “Corriere.it”.


  • foto galeri

Prokuroria argumentoi se në bazë të provave që disponon, rrjeti funksiononte në mënyrë “perfektë” sipas metodave mafioze. Dyshohet se grupi merrej me aktivitet kriminal në zonën e Cantusë, por përdorte edhe dhunë ndaj qytetarëve që nuk bindeshin ndaj tyre. Ata kryenin edhe grabitje.

Dënimi me gjithsej 113 vjet burg për bandën është dhënë nga Shkalla e Parë e Gjyqësorit. Kjo do të thotë se vendimi mund të apelohet dhe mund të ketë dënime me më pak vjet. Ministri i Brendshëm italian Mateo Salvini, së paku publikisht ka deklaruar se do t’i shpallë luftë pa kompromis mafies.

(d.xh/ Balkanweb)

Etiketa: