IRAN-Fotografi joshëse të modeleve iraniane të një reviste mode të vitit 1970, tregojnë jetën shumë të ndryshme që ishte para Revolucionit islamik në Iran në vitin 1979.


Disa seri të fotografive të marra nga revista dhe katalogje e të postuara nga website BordPanda.com, modelet shihen duke u buzëqeshur kamerave, duke përdredhur flokët e tyre dhe duke shfaqur të zhveshura këmbët, duart e flokët, të cilat sot duhet t’i mbulojnë.


Këto fotografi tregojnë një Iran perëndimor dhe tregojnë lirinë e femrave që ishte deri në vitin 1979, ku ndodhi Revolucioni Islamik.


(d.d/BalkanWeb)