Shoqëria Tokyo Electric Poëer, që operon në stacionin nuklear japonez të Fukushimës, e dëmtuar rëndë nga tërmeti dhe cunami i marsit 2011, do të hedhë në Oqeanin Paqësor të gjithë ujit radioaktiv.


Lajmin e bën me dije ministri i mjedisit Yoshiaki Harada, që thekson që kjo është e vetmja mundësi e mundshme.


Pas tërmetit shkatërrues Tepco ruajti më shumë se një milion ton ujë të kontaminuar nga kanalet ftohëse të reaktorit në zonat e destinuara për rezerva në uzinë dhe tani nuk ka më hapësirë për të mbajtur më shumë.


(da.xha/BalkanWeb)