Mitko Çavkov, Goran Gjoshevski, Dushko Lazarov, Nikolla Mitervski dhe Abdulfeta Alimi, të gjithë të dënuar për ngjarjet në Kuvend më 27 prill të vitit 2917 do të mbesin në paraburgim, pasi që Gjykata e Apelit mori vendim të mos i pranojë ankesat dhe që ata të lëshohen nga paraburgimi deri në plotfuqishmërinë e vendimit.


Në gjykatën e nivelit të dytë heqjen e paraburgimi e kërkoi edhe ish drejtori i BSP-së Mitko Çavkov i dënuar me 18 vite, Goran Gjoshevski, Dushko Lzarov dhe Nikolla Mitervski të dënuar me nga 15 vite burgim dhe Abdulfeta Alimi i dënuar me 7 vjet për ngjarjet në Kuvend, përcjell Telegrafi Maqedoni.


Garancia që Çavkov thotë se nuk do të arratiset është 600.000 euro, ndërsa sot mbrojtja e tij ofroi edhe dokument nga katastari i Greqisë se ai nuk ka villë në Halkidiki që ishte një nga arsyet pse ju caktua paraburgimi për shkak të rrezikshmërisë nga arratia. Për Alimin me pronë garanton deputeti Zijadin Sela.


Për ngjarjet në Kuvend më 15 mars u dënuan 16 nga 17 të akuzuar për 27 prillit, ndërsa vetëm Igor Durllovski u lirua.