Kancelarja austriake, Brigitte Bierlein do të kandidojë komisionerin e BE për Zgjerimin dhe Politikën e Fqinjësisë së BE-së, Johannes Hahn në postin e ri të anëtarit austriak të Komisionit Europian.


Ish-ministri i Shkencës ka qënë një komisioner i BE që nga viti 2010.


Pas bisedimeve me partitë parlamentare, Bierlein deklaroi se kishte për qëllim të kandidonte Hahnin për postin e ri.


Ai i kërkoi kryetarit të parlamentit, Wolfgang Sobotka që të zhvillojë konsultime me parlamentin dhe ta informonte atë për rezultatet.
(Atsh)

Etiketa: