Shtrëngimi historik i duarve mes Presidentit Donald Trump dhe diktatorit Kim Jong zbulon dëshirën e dy liderëve për t’u ndjerë superiorë, zbulojnë ekspertët e gjuhës së trupit.


Takimi i të hënës ishte formal me dy liderët që erdhën në tapetin e kuq nga drejtime të kundërta duke përshëndetur njëri-tjetrin me një shtrëngim duarsh të shumë pritur.


Duke folur për Daily Mail, një ekspert i gjuhës së trupit thekson momentin kur të dy u drejtuan tek njëri-tjetri, dhe bënë një shtrëngim të fortë duarsh, që tregon se të dy donin t’i impononin njëri-tjetrit pushtetin që kanë.


Patti Ëood, që ka studiuar gjuhën e trupit për dekada me radhë, zbuloi se si njerëzit e kulturës aziatike dhe perëndimore do ta analizonin këtë takim në mënyra krejt të ndryshme, duke u shprehur se të dy kulturat i shohin liderët e tyre fitues në këtë takim.

Ajo thotë se shpejtësia me të cilën liderët u ngjitën në tapetin e kuq dhe zgjatën duar tregon pushtetin e barabartë mes tyre. Megjithatë ekspertja tregon se Trump ishte i pari që e zgjati dorën më shumë, duke e bërë të duket më i fortë e më i fuqishëm se ai.

Megjithatë sipas disa ekspertëve, në botën e biznesit personi më pak i fuqishëm është ai që zgjat dorën i pari.

Një tjetër moment i vënë re është kur Trump i vë dorën e majtë mbi krah Kim Jong-ut. Në kulturën perëndimore kjo shihet si fitore e Trump, por për kulturat e tjera lindore këto veprime shihen si mungesë dijesh të kulturave të tjera, duke treguar mungesë respekti.

Kim Jong-un and Donald Trump's handshake at their historic meeting was tight and firm, displaying signs of power on each end Body language expert, Patti Wood, said the two man appeared from either side of the stage walking at the same pace, showing 'equality of power'Wood says that in previous presidential debates between the final two candidates, the one who touches the other's upper arm is thought to have won the debate before it even starts 

In typical Trump fashion, he extended his arm first to initiate the handshake 

Trump was very touchy as a sign of power, whereas Asian culture displays restraint as superior - something that Kim showed

BalkanWeb

Etiketa: