MAQEDONI

Kuvendi i Maqdonisë ka votuar pro propozimit për ndryshimit të ligjit për pagat e deputetëve, me të cilin edhe deputetit në arrati, Nikolla Gruevskit i ndërpritet rroga prej deputeti. Gjatë votimit kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferri ka votuar “i përmbajtur”.


Ai tha se nuk wshtw i bindur nëse “propozim ndryshimi i ligjit është kushtetues”.


Gjatë debatit, LSDM dhe VMRO përplasën argumentet e tyre për faktin se është në kundërshtim me Kushtetutën ose jo propozim ligji në fjalë. Ligji kaloi me procedurë të përshpejtuar.


(BalkanWeb)