GREQI

50 mijë euro garanci dhe paraqitja dy herë në muaj në stacionin e policisë të zonës si dhe mos largim nga vendi vendosi gjykata e Apelit në seancën gjyqësore, e cila zgjati 6 ore, mbasditen e së hënes per dy avokatët e ndaluar ditë  më parë Lykureezos  dhe Panagopulos si pjestarë të çështjes  “Mafia e Burgjeve”. Në një deklaratë, zoti Thrasivoulos Kontaxis, avokat Lykourezos ka thënë: “Për shkak se mungon koncepti  i faktit në këtë rast, dhe se  periudha kohore që kishim ishte e shkurter , ditët e ardhshme ne do të japim edhe më shumë detaje , me te cilat do te  provojme se nuk kemi përfshirje në këtë rast “. Vete avokati Lykoreezo tha  se ai e konsideron te paimagjinueshme për anëtarësim të dyshuar te tij ne një organizate kriminale, duke kundërshtuar dëshminë dhe duke mohuar të gjitha akuzat e rastit.


Greqi
Greqi

 


Në një deklaratë, zoti Thrasivoulos Kontaxis, avokat Lykourezos ka thënë: “Për shkak se mungon konceptin e faktit në këtë rast, por periudha kohore që kishim ishte mbytës, ditët e ardhshme ne do të japim edhe më shumë detaje , i cili do të provojë se nuk kemi përfshirje në këtë rast “.


Alexander Lykourezos  e ka quajtur  “komplot” kundër tij, duke pretenduar se ai kurrë nuk ka kontaktuar burgosur shqiptarë qe dyshohen per shantazh Michael Zapheiropoulos. Dhe, në çdo rast, ai kurrë nuk i vizitoi ato në burgje.

Nga ana e tij, i pandehuri i dytë, Theodore Panagopoulos, në mbrojtjen e tij, ka argumentuar se çdo bisedë telefonike të regjistruara nga “bug” e EYP nuk është përmendur emri i tij.

(BalkanWeb)