Masat shtrënguese detyruan kompaninë minerare kiliane publike ”Codelco” prodhuesja më e madhe në botë e bakrit ti japë fund një tradite, dhurimit të një ore floriri që u bëhej punonjësve kur mbushnin 30 vite eksperiencë pune.


Një burim nga kompania bëri të ditur për median se bordi drejtues kishte hequr dorë nga tenderi për blerjen e 451 orave floriri, shumica të markës ”Longines” me një vlerë nga 1 500 deri në 2 000 dollarë secila që u dhurohej punonjësve më me ekperiencë.


‘’Gjërat po ndryshojnë’’, komentoi ky burim, i cili e argumenton përfundimin e kësaj praktike bujare nga nevoja për të ulur shpenzimet dhe nga keqkuptimi i opinionit publik, pasi ”Codelco’’ është një kompani shtetërore.


Tradita daton që në periudhën kur kompania drejtohej nga investitorë të huaj privatë, përpara se të shtetëzohej në 1976, sqaron ky burim.