PRISHTINE– Burimet natyrore me rëndësi strategjike mbrohen nga secili shtet, pra edhe nga Kosova e Serbia. Lëvizja e kufijve i prek të dyja. Zgjidhja po ashtu mund të jetë dy llojesh: “win-win”, apo “lose-lose”. Pra mund të fitojnë të dyja, ose të humbasin të dyja.


Për Kosovën me peshë janë Ujmani dhe Trepça, shkuan “Klan Kosova”. Ndërsa për Serbinë është Korridori Dhjetë.


Rëndësia e tyre me gjasë do të çojë kah marrëveshjeve të veçanta për secilën.


(BalkanWeb)