Kampion në pistë, por edhe në financa. Leëis Hamilton është piloti më i paguar i të gjitha kohërave. Sipas renditjes të publikuar nga “Formula Money”, anglezi i skuderisë Mercedes mban vendin e parë me 489 milion dollarë të fituara që nga viti 2007 kur debutoi në Formula 1. Në këtë klasifikim llogariten të ardhurat nga kontratat dhe çmimeve të fituara gjatë karrierës.


C 29 Articolo 1268946 Lstparagrafi Paragrafo 0 Upiimgparfull
C 29 Articolo 1268946 Lstparagrafi Paragrafo 0 Upiimgparfull

Megjithëse ka vite që është tërhequr nga pistat dhe vazhdon betejën e vështirë për rikuperimin pas aksidentit të rëndë me ski, Michael Schumacher renditet në vendin e dytë me 464 milion dollarë të fituara në karrierë, pa llogaritur këtu arkëtimet nga e drejta e imazhit, marketingu dhe spotet publicitare.


Michael Schumacher Exhibition Ferrari Museum Gettyimages 71540754
Michael Schumacher Exhibition Ferrari Museum Gettyimages 71540754

Pas pilotit gjerman, treshen e parë e plotëson një tjetër pilot i tërhequr nga Formula 1. Ai është Fernando Alonso me 458 milion dollarë të fituara. Me pilotëve të tjerë në aktivitet, në dhjetëshen e parë të kësaj liste renditet në vendin e katërt Sebastian Vettel me 358 milion dollarë.
(balkanweb)