Policia në Spanjë ka publikuar pamje nga një operacion ndërkombëtar kundër një organizate kriminale. Grupi i krimit të organizuar akuzohet për trafik droge, cigaresh, atentatesh dhe pastrim parash.


Europoli tha se në operacion morën pjesë 450 punonjës të rendit në Spanjë, Mbretërinë e Bashkuar, Poloni dhe Lituani. Operacioni çoi në arrestimin në Spanjë të një lituanezi 48-vjeçar të dyshuar si drejtues i organizatës kriminale, shkruan VOA.


Europol thotë se janë arrestuar rreth 21 të dyshuar të tjerë në disa vende evropiane. Organizata kriminale përdorte pajisje të sofistikuara për të mënjanuar organet e rendit.