PAKISTAN


Pakistani kërkon paqe me Indinë dhe ata duhet të përqëndrohen në shëndetësi dhe arsim, tha presidenti pakistanez të shtunën gjatë një paradë për të treguar fuqinë e saj ushtarake pas një trazire të tensionuar midis fqinjëve të armatosur me armë bërthamore, shkruan Reuters.


Konflikti midis rivalëve shpërtheu muajin e kaluar pas një sulmi me bomba vetëvrasëse të pretenduar nga një grup militant me bazë në Pakistan në partinë indiane të rajonit të kontestuar dhe të ndarë të Kashmirit, që vrau 40 policë paraushtarak.


“Ne nuk besojmë në luftë dhe duam të zgjidhim problemet përmes dialogut. Në vend të luftës duhet të përqendrohemi në arsim dhe shëndetësi,” tha Presidenti Arif Alvi në fjalimin e tij në Ditën e Republikës së Pakistanit.