Gazetari afgan Nadir Shah Sahibzada është vrarë sot nga persona të panjohur në krahinën Paktiya të Afganistanit.


Sahibzada ka qenë i punësuar në radion afgane me emrin “Zëri i Gardiz-it”. Kryeredaktori i radios në fjalë Abdul Rashid Jalalzey, konfirmoi se gazetari Sahibzada fillimisht ishte rrëmbyer, e më pas edhe vrarë.


Jalalzey thekson se Sahibzada nuk ka pasur problem as mosmarrëveshje me askënd, dhe se ende nuk dihet motivi për vrasjen e tij.


Sipas të dhënave të Zyres nacionale për mbështetje të lirisë së mediave, që nga fillimi i vitit 2019 në Afganistan janë vrarë së paku gjashtë gazetarë.

Etiketa: