Në të njëjtën kohë me ceremoninë për Konstandinos Kacifas, në qendër të Gjirokastrës në sheshin “Ccercciz Topulli”, Shoqata e Patriotëve organizoi një tubim paqësor. Të veshur me veshje dhe simbole ushtarake shqiptare patriotët u mblodhën ne shenje proteste për shqiptarët e vrarë në Greqi ditët e fundit.


Ata kanë bërë thirrje për qetësi nga pala greke. “Të rindërtojmë marrëdhëniet e mira mes dy palëve, por shqiptarët po trajtohen në mënyrë jo dinjitoze”, deklaruan ata.