Gonxhe Agnes Bojaxhiu, e njohur si Nënë Tereza, sot është shpallur Shën Tereza në Vatikan, pasi Papa Françesko ka pranuar dhe ka çuar përpara procesin e shenjtërimit.


Në Facebook është publikuar fletë pagëzimi i Shën Terezës.


Ajo ka vdekur më 5 shtator 1997 në Kalkuta të Indisë, ku ka shërbyer si motër katolike me misionin kundër varfërisë.


14199394_10154013774874685_6468178608553695847_n