TIRANE – Këshilltarët e PD-së kanë paditur Bashkinë e Tiranës, lidhur me rritjen e çmimit të biletës së urbanit. Këshilltarët e PD-së në Këshillin Bashkiak, kanë dorëzuar sot një padi ndaj Bashkisë, në Gjykatën e Apelit Administrativ.


Duke filluar nga sot qytetarët e Tiranës do të paguajnë më shtrenjtë për të udhëtuar në linjat e transportit urban. Bileta 1-udhëtimshe do rritet me 10 lekë, pra do të jetë 40 lekë. Po ashtu, edhe biletat mujore janë rritur për këtë muaj, pasi Bashkia e Tiranës propozoi indeksimin e çmimit të biletës së transportit urban me 33%.


Aboneja e përgjithshme nga 1.200 lekë, tashmë kushton 1.600 lekë, ndërkohë që aboneja e një linje nga 900 lekë, tashmë kushton 1.200 lekë. E vetmja abone mujore që nuk ka ndryshuar është ajo e studentëve, e cila do vijojë të jetë 600 lekë.


Ndryshimi i çmimeve të biletave ditore dhe mujore të transportit urban u miratua nga Këshilli Bashkiak i Tiranës në datën 30 dhjetor 2015, me propozim të Bashkisë së Tiranës.

Rritja e çmimit të biletës, sipas Bashkisë së Tiranës do të sjellë edhe rritjen e cilësisë së transportit urban, por sipas qytetarëve, shërbimi i transportit urban lë shumë për të dëshiruar. Problemet kryesore sipas qytetarëve janë mosrespektimi i orareve dhe mbingarkesa, pasi tejmbushen me pasagjerë.

PD THIRRJE QYTETAREVE: REFUZONI AFEREN KORRUPTIVE TE BASHKISE
Ndërkaq, PD u ka bërë thirrje qytetarëve për të bërë rezistencë, për të refuzuar aferën korruptive të kryetarit të Bashkisë së Tiranës

Këshilltarët demokratë në Bashkinë e Tiranës, Leonard Olli, Reila Bozdo dhe Fabian Topollaj, dorëzuan sot padinë në Gjykatën e Apelit Administrativ, në lidhje me rritjen e çmimit të biletës së transportit publik. Kjo padi kundërshton vendimin e marrë nga kryetari i bashkisë Erion Veliaj, për ta çuar biletën 400 lekë.

Pas dorëzimit të padisë këshilltari i Partisë Demokratike në Bashkinë e Tiranës, Fabjan Topollaj, u shpreh për mediat.

“Sot në emër të Partisë Demokratike dorëzova në Gjykatë kërkesën për shfuqizimin e menjëhershëm të vendimit të Erjon Veliajt për rritjen me rreth 40% të çmimit të biletës së transportit urban qytetas në Tiranë, si një akt abuziv që do të rëndojë më tej xhepat dhe jetën e qytetarëve të Tiranës.

Që në fillim Partia Demokratike, e ka konsideruar këtë akt si një afere të pastër korruptive të lidhur në fushatën elektorale midis operatorëve të transportit urban dhe Erjon Veliajt, e cila do t’u kushtojë qytetarëve të Tiranës nga xhepat e tyre plot 6 milionë dollarë më shumë çdo vit.

Përveç të tjerave, Erion Veliaj ka vendosur të vjedhë edhe si një xhepist ordiner duke futur duart në xhepat e të gjithë qytetarëve të Tiranës që përdorin transportin publik.

100 lekë më shumë do të marrë nga xhepi i secilit qytetar të Tiranës Erion Veliaj për një udhëtim të vetëm me transportin urban.

Nevoja e këtij xhepisti për ta kryer aktin me shpejtësi dhe pa u pikasur, ka bërë që vendimi i Këshillit Bashkiak për rritjen e çmimit të biletës të jetë i pavlefshëm për shkak se nuk janë zbatuar afatet dhe procedurat ligjore për t’i dhënë vlefshmëri juridike këtij akti.

Gjithashtu ne kemi kërkuar nga Gjykata marrjen e masës së sigurimit të padisë dhe pezullimit të efekteve të këtij vendimi të paligjshëm e abuziv deri në shqyrtimin e çështjes në themel për shkak se pasojat që sjell për qytetarët ky akt, janë të rënda dhe të parikuperueshme”, tha Topollaj.

Këshilltarët demokratë u bënë thirrje qytetarëve të Tiranës të rezistojnë e të refuzojnë këtë akt korruptiv të Erion Veliajt. Partia Demokratike thekson sërish se sapo të ketë në dorë vendimmarrjen do të reduktojë çmimin e biletës në 300 lekë si dhe do të heqë akcizën e naftës për transportin urban në Tiranë e në çdo qytet tjetër.

(er.nu/BalkanWeb)

Etiketa: