Forcat Ajrore të SHBA kanë lëshuar 40 tonë bomba të drejtuara, në atë që Presidenti amerikan, Donald Trump, e ka quajtur “ishulli infektuar nga ISIS”, në Irak.Avionët e F-15 dhe F-35 janë përdorur për të bombarduar ishullin e Qanus, i cili ndodhet në mes të lumit Tiger në Irakun qendror, me qëllim shkatërrimin e vendeve ku fshihen luftëtarët xhihadistë.


Trupat e batalionit të 2-të të operacioneve speciale në Irak u dërguan më pas për të pastruar zonën, e cila është përshkruar si një “zone tranziti shpërndarje” për luftëtarët e ISIS.

Etiketa: