“Më është dhimbsur Zana kur e kam parë tek kazanët. Zot thashë ndihmojë, Si e ushqen atë fëmijë. Kur i vdiq burri ajo u rrënua  fare. U thye” thotë një mikeshë e Zanës.


“Kur mbante Ramazan, i ra të fikët. Kur e sollëm nga spitali këtu doja të gjeja dritën , nuk e gjeta shikoj vetëm rrëmuje dhe lagështirë. E pyeta ti ke ngrënë: Jo më tha. Unë e cel me ujë dhe sheqer dhe e mbyll me ujë dhe sheqër.
“E pashë një ditë në një cep të xhamisë, e pashe që kishte vetëm një domate dhe dy speca. Ajo kurrë nuk e ulte veten.  U ula bashkë me të. Zana ka nevojë për ndihmë, ajo kërkon strehë” shprehet mikesha e saj ndërsa Zana nuk e ka përmbajtur dot veten dhe humb ndjenjat.


(BalkanWeb)