Në Institutin Getty ndodhen një thesar Trashëgimisë Kulturore Botërore duke përfshirë edhe Shqipërinë.


Një fotograf anonim në vitin 1900 kishte udhëtuar në Shqipërinë e jugut, në veçanti në qytetin e Vlorës, duke realizuar një album me fotografi, shkruan FMimages.net.


 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri
 • foto galeri

Fotografitë janë realizuar në qytetin e Vlorës dhe fshatrave përreth duke pasqyruar në mënyrë origjinale jetën e shqiptarëve 120 vite me parë.


Janë rreth 20 fotografi që botohen për publikun për herë të parë. Këto janë fotografitë nga thesari i The J. Paul Getty Trust.

(Balkanweb)