Grupet ushtarake dhe opozitare të Sudanit kanë rënë dakord të rifillojnë bisedimet mbi formimin e një këshilli kalimtar, tha një i dërguari etiopian të martën, pasi një aleancë e opozitës tha se po pezullonte fushatën e saj të mosbindjes civile dhe grevave.


Këshilli ushtarak i përkohshëm i Sudanit gjithashtu ra dakord për lirimin e të burgosurve politikë si një masë për ndërtimin e besimit, i tha të dërguarit të posaçëm Mahmud Dirir gazetarëve në Khartoum shkruan Reuters.


Hapat duket se tregojnë një zbutje të pozitave pasi bisedimet midis të dy palëve u shembën pas shpërndarjes së dhunshme të një proteste të organizuar më 3 qershor.


Goditja, në të cilën u vranë dhjetëra njerëz, u bë një pengesë e madhe për shpresat e një tranzicioni drejt zgjedhjeve demokratike pas përmbysjes së udhëheqësit veteran Omar al-Bashir në prill.

BalkanWeb