KOSOVË

Kanë kaluar shtatë vite nga tragjedia e Restelicës. Si  pasojë e rënies së një orteku bore dhjetë persona humbën jetën në këtë fshat.


Nga kjo fatkeqësi natyrore u shkatërruan dhjetëra shtëpi, ndërsa fatkeqësisë i mbijetoi vetëm 7-vjeçarja, Amsera Reka, e cila tani jeton në Itali tek të afërmit e saj.


Aksioni i shpëtimit në vitin 2012 u organizua nga Forca e Sigurisë së Kosovës, por arritja deri të vendi i tragjedisë, ishte i vështirë, për shkak kushte të vështira atmosferike dhe borës së madhe.


(N.M/BalkanWeb)