Al Bano nuk do të jetë më në listën e zezë të Ukrainën, siç u vendos disa muaj më parë nga qeveria e Kievit. Njoftimin e ka dhënë avokati i këngëtarit, që ka sqaruar që këngëtari tashmë nuk ëhstë më në listën e zezë të Ucrainës.


”Gjithcka është sqaruar me qeverinë e Re. Do t heqin nga lista e zezë.
Kopetencat e tij janë artistike, muzikore dhe vizioni i tij është gjithmonë paqësor’.


Ukraina e kritikoi Al Bano-n për disa deklarata të bëra në lidhje me përkatësinë e gadishullit të Krimesë.


“Nuk kam qenë ndonjëherë i interesuar për këtë çështje duke qenë se jam këngëtar e jo politikan. Shpresoj të më ftojnë dhe të më mirëpresin në Ukrainë për një koncert të madh për paqen”, tha këngëtari.

(da.xha/BalkanWeb)