Misioni i Kombeve të Bashkuara për Ndihmë të Afganistanit (UNAMA) të dielën ka shprehur shqetësim të madh se talebanët janë duke torturuar të burgosur.


Në njoftimin e UNAMA-së theksohet se hetimi tregoi se talebanët kanë vrarë disa të burgosur.


Po ashtu, talebanët akuzohen se kryejnë tortura dhe se situata nëpër burgjet e kësaj organizate është jashtëzakonisht e keqe.


Më tej rikujton se këto torturime mbi të burgosurit janë kundër të drejtës dhe se janë shqetësuese.
Po ashtu pohohet se të burgosurve u është shkurtuar ndihma mjekësore.

Talebanët theksojnë se këto pohime nuk janë të sakta.

Në njoftim thuhet se tortura ishte e lartë në burgjet e autoriteteve amerikane dhe afgane dhe se UNAMA i shpërfill ato.//AA