KOSOVE

Universiteti i Prishtinës ka kaluar rreth 1 mijë vende në renditjen e “Webometrics Ranking of World Universities” (Renditja e universiteteve botërore), duke lënë pas edhe Universitetin e Tiranës dhe atë të Tetovës.


Sipas të dhënave të publikuara së fundmi, UP renditet aktualisht në vendin e 1471.  Ndërkohë një vit më parë,  Universiteti publik renditej në vendin 3133.  Ëeb Ranking ose Ëebometrics është renditja më e madhe akademike e institucioneve të arsimit të lartë, e cila realizohet çdo gjashtë muaj për të gjitha universitetet botërore nga Cybometrics Lab (Spanish National Research Council, CSIC).


50927226 223927938556564 6255054889446014976 N
50927226 223927938556564 6255054889446014976 N

(BalkanWeb)