Është ndarë nga jeta në moshën 102 vjeçare I.M.Pei, ylli i arkitekturës, njohur në të gjithë botën dhe jo vetëm për piramidat prej xhami në hyrje të muzeut të Luvrit, në Paris.


Lajmin e jep New York Times e cila citon djalin e arkitektit të njohur. Pei ka qenë një nga mjeshtrat e fundit të arkitekturës moderniste.


Ai punoi me forma abstrakte, duke përdorur gurin, betonin, qelqin dhe hekurin.


Ai ka lënë firmën e tij në shumë ndërtesa, universitete dhe muze në të gjithë botën.

(da.xha/BalkanWeb)

  • foto galeri
  • foto galeri
  • foto galeri
  • foto galeri
  • foto galeri