Ka vdekur sot në moshën 93 vjeçare Sibghatullah Mujadidi, presidenti i parë i Afganistanit, pas tërheqjes së trupave pushtuese sovjetike dhe rënies së qeverisë pro-komuniste të Kabulit në 1992.


Gjatë 10 viteve të pushtimit nga ish Bashkimi Sovjetik, i mbyllur në 1989, Mujadedi udhëhoqi dhe drejtoi grupin e vogël të guerrilasve, të mbështetur nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës.


Në këtë grup përfshihej edhe ish presidentin Hamid Karzai. Pas rrëzimit të qeverisë komuniste, Mujadidi shërbeu për 2 muaj si president i Afganistanit.


(da.xha/BalkanWeb)