Në Serbi këta ditë po bën bujë fakti se Policia e Kosovës ka arrestuar një rus, anëtar të UNMIK-ut, i dyshuar për veprimtari kriminale. Ndërkaq, serbët kanë vepruar në një mënyrë akoma më ç’njerëzore ndaj ushtarëve dhe të dërguarve të OKB-së në Bosnjë në vitin 1995.


Serbët në Bosnje kishin për shtylla tre paqeruajtës të OKB-së në vitin 1995 si mburoja njerëzore kundër sulmeve të mëtejshme ajrore të NATO-s, raportonte AP.


Dy nga paqeruajtësit u lidhën me zinxhirë pranë dyerve të një depoje të municionit të serbëve. Shtatë punonjës të UNMIK ishin kapur rob nga serbët. Shikoni pamjet.