Fëmijëria e tij do duhej të ishte plot ngjyra, ashtu si topat me të cilët luan, por jeta ndonjëherë është e padrejtë. Leoni njeh fort mirë edhe një tjetër ngjyrë, është ajo e sherupit që ndan bashkë me dy vëllezërit më të mëdhenj, Refatin dhe Rajselin. Ata të tre jetojnë së bashku me nënën e tyre, Erjona Gega dhe varfërinë.Ata zgjohen çdo mëngjes në një shtëpi me dritare, por pa xhama. Në dyshemenë prej çimentoje, këmbët iu bëhen po aq të akullta sa zemra. Në muret e shtëpisë varen telat e korentit, që ua rrezikojnë jetën fëmijëve, që nga natyra janë kureshtarë e të prirur drejt prapësive, si të gjithë moshatarët e tyre.


Leoni vuan nga mushkëria, ndërsa më herët është bërë operacion në zemër, por nëna e tij nuk i ka mundësitë që t’i blejë çdo ilaç që i nevojitet. Edhe pse është tepër i vogël për të përballuar gjithë këto vuajtje, në sy i lexohet trishtimi, duket sikur e kupton se varfëria i ka gjunjëzuar.

Por gjithnjë ka shpresa. Për Leonin e vogël dhe të vëllezërit kanë menduar miqtë e tyre të panjohur. Nxënësit e klasës së pestë të shkollës “Albanët” kanë zhvilluar një panair ushqimesh e librash dhe paratë e mbledhura ua kanë sjellë tre vëllezërve.

Të shoqëruar nga mësuese Rezarta, ata erdhën vetë te Leoni dhe i dhuruan familjes 215 mijë lekët e vjetra, të fituara me punën e tyre.

Ishte dëshira dhe ideja e tyre të organizoheshin për të ndihmuar disa fëmijë që janë si ata dhe kjo gjë i lumturon. Këta fëmijë që sot rriten me frymën dhe dëshirën për të ndihmuar, nesër do të jenë të rinj më të përgjegjshëm, më humanitarë, më shpresëdhënës.